LaBastida i els Amics del Rec juntament amb la Coll@nada
26 de Novembre 2011
de 10 a 14h
Al Museu de la Pell d’Igualada
Totes les activitats són gratuïtes!
Vine a gaudir-lo!

Un matí ple de música i espectacle: Cercavila amb molt de ritme amb els Protons, Petits Diables d’Igualada, Cabrons de Vilanova del Camí i Diables d’Igualada. Punt de folk amb músics diversos. “Contes de pols de lluna i vents d’acordió” amb el Pitus Robert i els seus músics. Espectacle “Vermut” amb la companyia deParranda

Dansa i moviment: Taller de Danses tradicionals Catalanes amb Bitrac Dansa. “Jocs tradicionals” amb molta marxa amb el David Laguna. Punt de Folk i dins dels espectacles de conta-contes i d’animació: Ball de capgrossos amb Dessota i diables Mal Llamp, Cabrons de Vilanova del Camí i Petits Diables i Diables d’Igualada.

Molta Plàstica i tradicions amb tallers de: “Plantes medicinals i olis macerats” amb la Raquel Bernaus, “Pinces animades” i “Joies de serpentina” amb la Carla Grau, “Instruments reciclats” amb l’Àngel Laguna, diferents tallers de “Manufactures amb cuir” amb el Museu de la Pell i també amb la Fundació Àuria (FAP), Titelles del “Bisbalet, la Carme i la Caterina”, “Moixigangues pintades i elaboració de capgrossos” amb la Pilar Carballo de factoria d’Art, “Paper manufacturat” amb la Marilú d’Artenzila, “Concurs de monstres dibuixats” amb la Mireia Sala i la Patricia Picón

Exposició de fotografies “20 anys de Vine al Rec” de Ramon Pallarès i audiovisuals del Rec a càrrec de l’Àlex López.


PROGRAMA


Festa Major d’hivern: Sant Faust

Col·laboració de la Bastida amb la Coll@nada

Tallers de Sant Faust al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Dissabte 26 de Novembre del 2011

De 10 a 14h

1. Cercavila amb Protons + Petits Diables d’Igualada que portaran les bèsties Xerric i el Bufarot + Diables d’Igualada que portaran el Drac d’Igualada + Cabrons de Vilanova del Camí  amb el grup de percussió Moltaxamba (Tradició) (Música) (Dansa)

Començarà a les 10 a la plaça de Cal Font, recorrerà el centre de la ciutat i acabarà al Museu de la Pell, on tots els grups realitzaran les seves respectives actuacions.

Tallers al Rec de 10h a 14h

2. Taller del Museu de la Pell (Plàstica) (Tradició) Petits treballs en pell per aprendre a valorar el treball artesà en aquest material.

3.Taller FAP: Treballem la pell (Plàstica) (Tradició) Realització de petits objectes amb pell.

4. Taller FAP: Un univers d’estels (Plàstica) Entra en l’univers, rep la llum dels estels! Brilla! Corre! Vola! Converteix-te en una supernova! Esquiva els forats negres!

5. Taller FAP: Paper maxer (Plàstica) Fer pasta de paper i crear coses que de la teva ment surten, a les teves mans prenen forma i un cop materialitzades, ja tenen vida pròpia!

6. Taller FAP: Espelmes de sal (Plàstica) Qui deia que les espelmes no tenien gust! En aquest taller aprendràs com fer unes espelmes la mar de “Salades”

7. Taller de maquillatge de cares amb Protons (Plàstica) Pintar-se com un protó, sentir com un protó, crear un protó…. tota una experiència per als infants i els que potser per fora no ho son tant.

8. Taller de dibuix de moxigangues amb Pilar Carballo Factoria d’art (Plàstica) (Tradició) Amb quatre taques o potser cinc podries dibuixar un castell? Dibuixa’l com més t’agradi, experimentant amb els materials i les tècniques creatives que et proposaran.

9. Taller de capgrossos amb Pilar Carballo Factoria d’art (Plàstica) (Tradició) Potser tots portem un cap gros a dins! Et proposem de crear-ne un amb una pedra i un cartró. A veure a qui s’assemblarà?.

10. Taller de titelles del Bisbalet, la Carme i la Caterina (Plàstica) (Tradició) Fabriquem petites titelles d’aquests tres personatges, senzilles, boniques i que van molt bé per a jugar-hi, i també podràs fer ballar al Bisbalet o potser posar-te un capgrós… dels de veritat.

11. Taller de jocs tradicionals amb el David Laguna (Tradició) Jugar amb els jocs tradicionals, com trencar l’olla, arrencar cebes, tibar la corda…, tota la família s’ho passarà d’allò més bé i, a més, recordarem i recuperarem els jocs dels avis.

12. Taller d’instruments reciclats amb l’Àngel Laguna (Plàstica) (Consciència) I si per un matí ens convertíssim en creadors d’instruments? Doncs sí, podem construir un instrument per a fer música d’aquella casolana que tant ens agrada! Potser entre tots crearem l’orquestra del Rec i farem un concertasso….

13. Taller artístic “Concurs de monstres” amb la Mireia Sala i la Patricia Picón (Plàstica) Vine a concursar i dibuixa el monstre més terrible que mai t’hagis imaginat! Aquell que s’amaga a sota el llit o dins de l’armari quan es fa fosc… Tant és que tingui mil ulls, cara de pocs amics o vuit braços, treu-lo fora!

El guanyador del concurs i el segon s’emportaran un premi fet per les dues monstruoses persones que faran el taller!

14. Taller de joies de serpentina” amb la Carla Grau (Plàstica) El món són serpentines de colors, que poden enrrollar-se, enganxar-se, combinar-se. Elaborarem joies serpentines, de colors, un taller molt bonic i de “luxe serpentinero”. Adreçat a infants de 7 anys en endavant.

15. Taller de pinces animades (Plàstica) Una pinça d’estendre i un paper poden donar per molt, tant com tu siguis capaç de crear. Adreçat a tots els infants de totes les edats.

17. Taller de paper amb filigrana ofert per la Marilú Martínez-Ruiz del col.lectiu Rec in art: “Del no res fins el paper” (Plàstica) (Tradició) Taller per tots aquells que desitgin descobrir que tenen “un món entre les seves mans… Aprendre a fer una fulla de forma artesanal i saber que aquesta acció és només el començament. Crear una petjada, dibuixant entre línies amb la pasta de paper… Establint jocs de colors, contencions, textures, olors… Deixant certes transparències entre Filigranes… Per cert!!! “Fines filigranes amb al·legoria al Barri del REC”.

17. Taller de plantes medicinals i elaboració d’olis amb la Raquel Bernaus Luque (Tradició) (Consciència) Plantes de casa nostre que tenim a l’abast, poder-les conèixer, estimar-les i anar aprenent coses sobre els seus usos. Per a infants de 5 anys en endavant. Cal apuntar-se enviant un correu electrònic a: amicsdelrec@gmail.com

Hi haurà dos torns de taller:

Primer torn: de 10’30h a 11’15h

Segon torn: d’11’30h a 12’15h

18. Taller de danses populars catalanes amb Bitrac dansa (Dansa) (Tradició)

de 10’30h a 11’30h taller de danses populars per a infants de 5 anys en endavant

de 12h a 13h taller de danses populars per a adults de 16 anys en endavant

(Cal dur roba i calçat còmode)

19. Exposició fotografies del Rec al Museu de la Pell amb entrada lliure (Exposició)

20. Audiovisuals del REC (Tradició) Projecció de curts i documentals de diferents artistes sobre el Rec, per viure d’aprop i artísticament la realitat i la història del barri i de tots nosaltres.

21. Contes, danses i cançons Contes de pols de lluna i vents d’acordió” (Teatre) (Tradició) D’11 a 12’15h Amb el Pitus Robert i els seus músics acompanyants, explicarem contes del llibre que dóna títol a l’espectacle, tocarem alguna de les cançons del c.d. que inclou el llibre, cantarem cançons participatives entre les històries i acabarem ballant i fent danses amb els nens i els pares.

22. Espai per la dansa i la música popular del punt de folk (Música) (Tradició) De les 13h en endavant, a la tarda continuarà el punt de folk a l’Ateneu Igualadí de les 18h en endavant.

23. Pre-estrena del nou espectacle de la companyia d’animació DeParranda que porta com a nom “Vermut (Teatre) Jocs, cançons i danses tradicionals, modernitzats, deconstruïts, eferificats i amb pinyol. Tot un espectacle, que s’ha d’assaborir!

A les 12’15h (Durada 45’)