Que arreu del país hi passen coses i que algunes sonen molt bé, és una evidència. Si féssim l’exercici de dibuixar un mapa i assenyaléssim els llocs des d’on es fan aquestes coses, aquestes músiques, a la Plana de Vic hi veuríem una concentració de guitarres i amplis poc habitual i del tot destacable.

Fa un parell d’anys alguns d’aquests músics van decidir unir-se per crear un segell discogràfic, FAMÈLIC, amb ganes de publicar allò que els agradava dels grups que tenien al seu voltant. No és pas una història poc habitual, en aquests temps que corren de doityourself; però sí que ho és el catàleg que en aquests dos anys escassos han aconseguit crear. MATES MATES ja preparen el segon disc i L’HEREU ESCAMPA fa dies que sonen amb força quan tot just acaben de treure el primer.

OHIOS i UNIVERS són dos dels altres noms de la família desnerida. El proper divendres 7 de juny passaran per laBastida d’Igualada i formaran el cartell d’aquesta nit que dedicarem a aquest segell.

Entre Vic i Barcelona, els OHIOS miren de trobar-se tan sovint com poden per tocar. Amb data confirmada per entrar a l’estudi i enregistrar disc sota la supervisió de Santi Garcia, la força d’OHIOS és la que els han transmès les bandes de hardcore i punk més melòdic, que ells transformen en un discurs propi, fresc i potent.

Els UNIVERS també debuten, però en aquest cas ja presentaran disc, a laBastida. ‘La pedregada’ són cinc cançons fantàstiques interpretades per músics que també podem relacionar amb d’altres bandes, com ALIMENT, PIÑATA o MUJERES. Pop i reverb, com diuen ells.

 

CARTELL_OHIOS_UNIVERS web

 

Podeu veure l’ubicació de La Bastida (punt B):


Mostra un mapa més gran