laBastida presenta en directe una de les bandes més inquietes i amb més recorregut que ha sortit de l’escena musical d’Igualada durant els darrers quinze anys: Alado sincera.
Formada per David Berenguer (U-tòpics, Princess plan), Oriol Solé (Ghandi rules OK), David Comas (Quòniams) i Daniel Ardura (Sonio), Alado sincera es va fundar l’any 2001 i, al llarg de sis àlbums i d’innumerables gires, ha desenvolupat un llenguatge rock sofisticat i explícitament poètic que els ha convertit en tot un referent musical per molts de nosaltres. De fet, la substantivació de l’adjetiu ‘alado’ amb l’epítet ‘sincera’ incorre en una intencionada falta de concordança de gènere… tant aquesta torsió gramatical com la seva no imposició semàntica defineixen la música d’Alado sincera.

Allunyant-se del pop progressiu dels seus dos primers discos, va ser a partir del tercer, ‘Palimpsesto’, quan el grup va evolucionar la seva proposta en base a estructures de cançó complexes, amb mètrica irregular i a progressions harmòniques de no resolució. En els seus tres darrers àlbums, ‘Pacífico’, ’La misma figuración’ i el tot just publicat, ‘Explica’, Alado sincera ha desplegat un nou poder denotatiu de la realitat concreta, amb el que ha aconseguit convertir les seves cançons en peces multiformes, susceptibles de ser interpretades i gaudides des d’angles diversos.

cartell