cap_web

Avesats com estem a laBastida a escoltar els sons amplificats de tot tipus, ens fa especial il·lusió acollir la proposta del Quartet Altimira. Mozart i Beethoven enmig del Rec igualadí amb una orxata a la ma…
L’ocasió s’ho val, més si pensem que a les cordes del quartet s’hi afegirà aquesta vegada el so del clarinet del romanès Cristian Elciu. Veniu a passar la tarda amb aquests intèrprets excepcionals en el que serà l’últim esdeveniment programat a laBastida fins a l’inici de la temporada nova de concerts.

W.A. Mozart – Quintet per a quartet de corda i clarinet en La major, k.581
Allegro
Larghetto
Menuetto — Trio I — Trio II
Allegretto con Variazioni

_

L.v. Beethoven – Quartet op.59 no1 “Rasummovsky” en Fa major
Allegro
Allegretto vivace sempre scherzando
Adagio molto e mesto
Theme ruse – Allegro

foto_grup
Fotos i vídeo: Marc Vila @fotomacv

El quintet de Mozart és una obra escrita al 1789 és un dels punts culminants de la música de cambra de Mozart, i una de les obres més populars per a clarinet. Va ser estrenat en un concert benèfic per a la Tonkünstler-Societät, associació que es feia càrrec de les vidues i orfes de músics.

El quartet op.59 no1 de Beethoven forma part de la col·lecció anomenada quartets Rasummovsky. Van ser encarregats per el mateix compte Rasumovsky i formen part del període mitjà de Beethoven. El tema principal de l’últim quartet és un tema tradicional rus, per homenetjar el compte Rasumovsky. Els quartets en un primer moment no van ser gaire ben rebuts per el públic en general, però en una reedició del 1807 ja desperten un gran interès, malgrat la dificultat de coprensió (en el context del moment). Actualment formen part dels punts culminants de la literatura per a aquesta formació.
_
Elciu
Cristian Elciu, clarinet
Cristian és un clarinetista Romanès, nascut el 1993, que va començar els seus estudis musicals amb 18 anys, i només dos anys més tard, ja va ser admès a la Universitat de Transsilvània (Brasov, Romania) per cursar estudis superiors de clarinet.
Ha rebut classes magistrals de professors com: Wenzel Fuchs (Àustria), Iulian Rusu (Romania), Ciprian Dancu (Romania), entre d’altres.
Entre 2013 i 2018, Cristian ha estat convidat en diverses ocasions com a col·laborador a l’orquestra filharmònica de Brasov, o l’orquestra de l’Opera de Brasov, amb les que ha participat en gires per Àustria, Alemanya, Suïssa i la Xina.
Durant aquest període, també va tenir l’oportunitat de tocar com a solista amb l’orquestra de la Universitat de Transsilvània el Concert per a Clarinet de Mozart i el Concert per a dos clarinets de Krommer.
L’entusiasme de Cristian cap a la música de cambra l’ha portat a rebre classes de Leona Varvarichi, un dels membres del quartet de corda Gaudeamus, un dels quartets més prestigiosos de Romania.
Actualment, Cristian realitza l’últim any de Màster de Clarinet, especialitzat en “Performance” del segle XX, a la Universitat de Transsilvània.