Programació i fotos

Presentació

Benvolguts conciutadans: la idea de dedicar un dia a la Mare Terra no és pas nostra.
El 22 d’abril se celebra a tot el món un dia dedicat a la Mare Terra, el planeta que habitem.
El juny d’aquest 2012 farà 20 anys de la Conferència de les Nacions Unides pel Medi Ambient i Desenvolupament, celebrada a Rio de Janeiro, on representants d’ONG reunits en el Fòrum Global, milers de persones, acordaren un conjunt de resolucions que han marcat les agendes polítiques des d’aleshores. Compromisos per anar desaprenent les formes de vida i de treball que atempten contra la continuïtat de la vida a la Terra, per aprendre a viure dins els límits del planeta, que no vol dir res més que aprendre a viure bé sense fer malbé.
Nosaltres, des de les entitats i associacions Igualadines que volem celebrar aquest dia de la terra, ens inspirem en les idees d’aquest fòrum i en molts d’altres moviments que volen posar en pràctica “Una terra per la terra”.
Desitgem una millor qualitat de vida, més en harmonia amb el planeta, amb els seus medis i els seus éssers: plantes, animals, minerals, muntanyes, rius, mars…
Respectem la Mare Terra i la cuidem per oferir-la als nostres fills, per tal que ells puguin seguir gaudint-la com el tresor que és.

 

Introducció

La celebració del Dia de la Terra neix de la inquietud de La Bastida d’Igualada amb la intenció de servir de punt de trobada a les persones, consumidores i professionals que, des de diferents àmbits, treballem per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la nostra comarca, ciutat, país i resta del planeta.

 

Objectius de la celebració

– Apropar productores i consumidores: reduir costos i escurçar distàncies, a fi de guanyar en qualitat i comunitat.
– Recuperar i gaudir les tradicions lligades a la terra i al seu cicle natural mitjançant els productes que ella ens ofereix en favor de la nostra salut.
– Generar un espai de coneixement i d’intercanvi.
– Crear llaços comunitaris i cooperatius.

 

Àmbits de la celebració

Un jornada per compartir
1. Com volem celebrar el Dia de la Terra a Igualada?
Volem celebrar aquesta jornada a finals del mes de juny. Aprofitant el bon temps que ja podrem gaudir en aquest mes, combinarem activitats a l’interior i l’exterior del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

2. Les activitats del Dia de la Terra
Per a poder donar cabuda a tothom que treballa activament per a la millora de la nostre qualitat de vida en harmonia amb el planeta hem diferenciat 3 grups d’activitats.

– Mercat de productors/artesans del món de l’alimentació i la salut, juntament amb centres de teràpies, associacions, ONGs, …
– Tallers: Ioga, flors de Bach, art-teràpia, …
– Conferències sobre alimentació i salut.

 

Bases de participació

Sol·licitud de participació

Nota important: Descarregueu la sol·licitud de participació en el vostre ordinador, empleneu els camps i ens l’envieu a: diaterra@labastida.cat

 

Quan?

Dia de la Terra
Dissabte 30 de juny
De 10 a 22h.
Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia
Organitza La Bastida

 

On?

L’espai on es celebrarà el Dia de la Terra serà al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.
Més informació del Museu aquí: