Aquest cap de setmana, arriba la primera edició de l’exhibició de poesia musicada i performance d’Igualada; els Toca Poetes. Estem molt i molt contents de poder oferir i compartir amb tot aquells que vulguin viure aquesta exhibició.

Comencem el dissabte 27 d’abril al Hot Blues a les 23h. amb: 

Els  U-tòpics, actuaran una mica com amfitrions i presentadors de la convocatòria /exhibició i encetaran la mostra amb texts musicats del llibre Gertrudis d’en Josep Vicenç Foix.

Seguidament el Jordi Rica, que ja coneixeu com a dj, skater i actor, ens oferirà un poema amb banda sonora especial que porta per nom: ROCK. De ben segur ens sorprendrà agradablement.

L’artista Igualadí Xavier Gabriel, ha musicat per a l’ocasió “Esperant a Marta” d’en Miquel Martí Pol i així també el podrem conèixer en la seva faceta de músic a més d’artista plàstic. Estem segurs que la seva proposta us agradarà tant com les seves pintures i aquarel·les.

L’Ares Sentenach Carbó i Xavier Balfegó Vergés, barregen música electrònica amb guitarra elèctrica i veu per a musicar els poemes de “La sang i la pell”.

http://www.youtube.com/watch?v=9BgWVnwK9XM

http://www.youtube.com/watch?v=EGuzcKeuhAs

de l’escriptora Eva Blanes Meléndez. Comptarem amb la presencia de l’escriptora per a presentar la seva obra; un projecte molt interessant que barreja diferents disciplines artístiques.

La Montse López Muley i Joan Pocorull Claramunt, ens presentaran el seu projecte “Mussia”, uns poemes recitats amb molt de caràcter que van enfondits en guitarres que encara augmenten més la seva personalitat. Una proposta altament sensible que fon la rapsòdia amb la interpretació musical més sentida.

El guitarrista Cels Burgés i l’artista audiovisual Nadia Martínez, ens presenten “Anuncis”, una forma diferent i artística d’entendre la publicitat, fonent les paraules amb la música i transformant el sentit d’allò que s’anuncia en allò que es toca.

Per cloure aquesta mostra de Toca poetes 2013 al Hot Blues, tenim el gran honor de comptar amb la cantant i poeta Namina, https://soundcloud.com/naminanmn/llavors-love-enough-namina?in=naminanmn/sets/namina que ens presentarà les “ Històries de la Pepita d’Or”, poemes cançó que us ompliran d’art a vesar.

Descarrega’t el programa fent click amb el botó dret sobre la imatge i guarda la imatge al teu ordinador.

programacio_TP

 

El diumenge 28 d’abril a la Bastida: Off Toca Poetes a les 19h.

Com que totes les propostes que volíem mostrar en la convocatòria , no cabien en una nit, hem partit la programació en 2 dies, en els que podreu veure, sentir i viure, experiències molt diferents relacionades amb la poesia musicada i la performace poètica.

Per això, el diumenge, serà el dia en el que podreu gaudir del Off  de Toca poetes, on aquelles propostes més experimentals tindran cabuda en el festival.

L’ordre de la programació d’aquest diumenge, encara està per decidir i l’anirem decidint a mesura que anem muntant l’escenari, fent proves, parlant amb els artistes…

Els artistes,  la gent de la Bastida i els organitzadors compartirem un dinar previ a la convocatòria (si algú vol venir a dinar amb nosaltres i els artistes: amanida, paella vegetariana, fruita i begudes a part) pot trucar al: 638842554 Maria, i reservar la seva plaça abans de divendres, les places són molt limitades.

El que si que us avancem son els artistes que actuaran, sense ordre d’actuació:

Laia Claver (Rapsoda i escènica) https://www.facebook.com/laia.c.nadal?fref=ts

La Laia ha incorporat la poesia a la seva forma de viure, la recita amb ballarins, artistes de circ o amb qualsevol altre companyia agradable. Per aquesta ocasió, serà una sorpresa amb què i qui vindrà acompanyada la Laia. Si vols descobrir-ho hauràs de venir.

Carla Jorba (performance poètica) https://www.facebook.com/carla.jorba?fref=ts

La Carla tant fa d’actriu per un vídeo clip d’una amiga: L’alba Tor http://www.youtube.com/watch?v=WYzxGEnntYE, com recita poemes eròtics o balla. És una tot terreny de les arts i ens té una grata sorpresa preparada per el toca poetes.

Marta Gregori, aquesta artista plàstica, amant de la poesia i l’Humanisme, ens presenta els seus poemes recitats d’una forma molt personal. http://martagregori.com/

Carlos Villena (màntricum, atmosferes poètic-sonores). Aquest artista experimenta amb atmosferes musicals i performance per portar-nos i submergir-nos en atmosferes, llocs i paisatges desconeguts. Una experiència que s’ha de viure. https://soundcloud.com/mantricum/carlos-villena-respecte-i-pau, https://soundcloud.com/mantricum/carlos-villena-el-castig-de-linnocent

David Casadellà Poemes i veu, guitarra, Javi Letango Gras, Audiovisual: Patricia Gonzalez Gruber (Espectacle audio-visual. Veu, guitarra i video-projeccions) http://www.youtube.com/watch?v=RfWqG0UVPt0

Ens interpretaran la tercera part del llibre “ Negra, sempre negra” que porta per nom 2112:
Obertura
Els fars dels mars
Ingenu

Amb música basada en la suite de rock simfònic “2112” del grup canadenc Rush.

Per cloure aquesta primera edició dels Toca poetes 2013, obrirem una Jam performàtica-poètica per a tothom qui desitgi actuar.

Nota: Com ja sabeu, aquesta mostra es du a terme gràcies a la generositat dels artistes i organitzadors que no percebran cap retribució econòmica per la seva feina.

Per tots ells, vagi des de aquí el nostre agraïment.

 

Imatges de l’OFF Toca Poetes a la Bastida