titol_somni
EL PROJECTE
Amb el nom d’aquesta comèdia de Shakespeare, volem batejar aquestes tres jornades de teatre a laBastida. Dilluns 19, dimarts 20 i dimecres 21 d’agost de 2013, farem doble sessió per a tothom.

laBastida està molt contenta de poder presentar aquest primer projecte de teatre i així donar cabuda a diferents manifestacions culturals dins de l’associació, posant-les a l’abast de la ciutadania d’una forma propera i autofinançada.

Aquests tres dies intensos de teatre a laBastida, comencen el dilluns a la vesprada quan la llum del capvespre tenyeix el cel i fa canviar l’atmosfera i l’ambient del dia cap a la nit, per fer després una sessió golfa de les 24h en endavant, més curta i amb diferent programació. La durada aproximada de cada espectacle és d’una hora.

La idea és oferir programes d’entreteniment, amb una oferta que contempli artistes d’Igualada i d’altres, emmarcant-los en un espai diferent que pugui inserir a l’espectador en contexts de la ciutat dels que no gaudeix normalment.

Us esperem a tots/es a veure i gaudir d’aquestes sessions teatrals, que de ben segur us agradaran i sorprendran!!!

Aquests tres dies de teatre, si us ve de gust, podeu sopar al pati de laBastida amb bona companyia, ambient immillorable i bona música!

 

 

QUI I QUAN? – PROGRAMACIÓ

> Dilluns 19 d’agost de 2013 

20h.
Guerra de Lleons
Companyia: Un pam i dos dits
Durada: 1h 30min (aprox.)

El Joel, l’Isona i l’Iu, amants actius i passius de la vida que els ha tocat viure, reben, per sorpresa, una herència. L’herència d’un vell conegut que els pot fer milionaris. Les condicions són clares: “podeu fer el que vulgueu amb les possessions, lliurement, sense cap càrrec de consciència, sempre i quan tots tres hi estigueu d’acord”. Res més difícil que firmar uns papers. La decisió no permet gaires variables: mantenir l’essència d’aquell qui ens ha deixat tot el que tenia o omplir-se les butxaques. Només ha calgut esperar que el senyor Pitart morís, per veure quina bèstia s’amagava darrera cada un d’ells.

Autor i direcció: Francesc Cuéllar.
Intèrprets: Jordi Águila, Francesc Cuéllar, Maria Ramon.
Tècnic: Hèctor Maturana.
Música original: Jon Portella i Hèctor Maturana.

24h.
Toca’m el Cuplet
Companyia: Mònica Torra i Neus Peris
Durada: 1h 15min (aprox.)

La tieta de la Mònica, una iaia de més de 90 anys, ha desaparegut de la residència, però s’ha descuidat una capsa amb un munt de records i pistes que ajuden a anar teixint la història, la seva infància en un poble de pescadors i la seva joventut a la capital de Barcelona. Viurà moments molt emocionants, alegres i tristos, picants, fins i tot, bojos.
Espectacle de narració i cabaret on es combina, amb un gust molt juvenil i picaresc, la interpretació d’una sola història i la música que la va acompanyant a estones com a part de la narració i d’altres amb els cuplets cantats.
“Remena, nena”, “El vestir d’en Pascual”, “Jo vull ser Miss!” i molt més cuplets complementen la història i ajuden al públic a evocar la seva imaginació i participar del món picaresc i grotesc dels personatges.

Veu: Mònica Torra, Piano: Neus Peris.

lleonsicuplet

 

 Dimarts 20 d’agost de 2013

20h.
Arran sempre de terra, Salvador Espriu per ell mateix
Companyia: Arran
Durada: 50 min (aprox.)

Arran sempre de terra és un recorregut per les veus més diverses i alhora unitàries de Salvador Espriu, un recorregut per la vida, un recorregut per la mort, un recorregut pel país i la llengua, per la identitat, un recorregut per cada un dels nostres racons de la nostra terra.
L’espectacle és format per una base recitada de poesia i textos de l’escriptor acompanyada amb un ampli tractament musical.

Intèrprets: Laia Carreras (recitat i clarinet), Maria Carreras (acordió diatònic i veus) i Marcel Casellas (contrabaix, “cuina catalana”, motlles de mandoles).
Producció i direcció musical: Marcel Casellas.
Direcció escènica: Iban Beltran Pallarés.

24h.
Encuentros con lo inesperado
Companyia: La Font
Durada: 1h min (aprox.)

En nuestros genes está impresa la huella abstracta de lo impensado porque nuestro origen es absolutamente espontáneo. Estamos bajo un mundo insospechado y vivimos en un espacio tiempo inesperado e imprevisible. Así, demostraremos que la consciencia es una enfermedad no reconocida por la medicina, que no pasa nada si te cortas el pene, que el fallo en Matrix es solo una paradoja y que nuestros pensamientos están muertos porque nacemos muertos.
El espectáculo, mezcla de Danza Butho, performance, stand up comedy, monólogo teatral y mimo, pretende ser un nuevo formato donde la temporalidad escénica se fragmenta.

Dramaturgia, voces en off e interpretación: Adrià Font.
Dirección artística: Javier Ruiz. 
Diseño de vídeos y fotografía: Luís Montero. 
Video arte: Mario Barcellandi.

arraniencuentros

 

Dimecres 21 d’agost de 2013

20h.
SOLOS
Duración: 1h (aprox.)
Se presentan de modo conjunto los dos solos siguientes:

MADAME HO LEE, Orland Verdú
Las apariencias engañan y un teatro de sombras chinas puede llegar a esconder los horrores más terribles a los que conduce la miseria y el hambre de las clases bajas. La oscura realidad de la prostitución infantil y las apariencias del teatro se entrelazan en Madame Ho Lee, personaje creado por el actor y dramaturgo Orland Verdú.

Autor, dramaturgia e interpretación: Orland Verdú.


LA CASA DE LA FUERZA, Clémence Caillouel

La pieza abre y cierra desde el relato de Paulina Elizabeth Lujan Morales, que con 16 años fue raptada, violada y asesinada en Chihuahua. Brutalidad, dolor, violencia, muerte y soledad son los ejes de esta joya dramática.

Dramaturgia e interpretación: Clémence Caillouel.
Adaptación de la obra homónima de Angelica Liddel.

 

24h.
Escenes Somiades
Durada: 45′ (aprox.)

Què és un home sense somnis? Com trobar l’amor? Igual que la música, escoltant-lo, allà a la llunyania es pot escoltar l’amor que corre donant voltes.
Somnis és un mosaic que neix de l’escolta de veus poètiques, entre anònims i consagrats (Shakespeare, Pessoa, Antígona, Anais Nin…) per donar veu, enfilar unes veus amb les altres. El conjunt de peces han estat somiades, somnis de quan tanques els ulls i et trobes amb la gran res negre, amb tu mateix, i els somnis et guien, com una llumeta a la foscor.

Dramaturgia, direcció i interpretació: Carla Jorba i amics. 

solosisomnis

 

QUÈ ÉS LA TAQUILLA INVERSA?

Normalment l’entrada a un espectacle, es paga al entrar i el preu ens el donen fixat, aquesta vegada però, seran els espectadors/es els que posaran preu a l’espectacle.

Cada persona, després de veure l’obra pagarà per la mateixa, el que creu que val, donem així la responsabilitat, la llibertat i el judici a cada espectador/a que decidirà lliurement quin preu ha de pagar.

Des de laBastida, ho veiem una forma pedagògica i lliure de confiar en el bon criteri dels espectadors/es i confiem en que l’experiment ens enriquirà a tots/es.

Aquesta fórmula de finançament dels espectacles, ens exigeix gran responsabilitat a tots plegats, ja que les companyies confien totalment en cada persona que vingui a gaudir de l’espectacle. Cada companyia rebrà íntegrament el que les persones que hagin vingut a gaudir de l’espectacle depositin a les bústies de taquilla inversa, que es posaran al abast de cada espectador/a a l’acabar cada sessió.

somni_web