Dues bandes emergents amb seu a Barcelona i la sessió de Dj Agharta conformen la proposta d’aquesta nit, encarada vers promoure i presentar què es cou en format electrònic a Cap i Casal. Primer Alppine, amb dos EP’s a l’esquena i després Boreals, presentant el seu primer llarg, són el menú d’aquesta propera nit de concerts, el divendres 25 d’octubre a partir de les 23h a laBastida.
L’acte clourà amb una sessió de Dj Agharta, música ballable un 120%. Nit de beats.

La banda Alppine ha debutat aquest any amb dues propostes auto-produïdes, ‘Intro EP’ i la darrera ‘Cristal EP’. Formada en un inici per Diego Delgado i Alberto Bermejo ha anat rebent col·laboracions fins a trobar en Marta Capdevila una veu que s’emmotlla a la línia editorial d’aquest grup d’electrònica.
‘Cristal’, tema que podem trobar en el seu segon EP no et dóna treva. Amb un inici que recorda els primers passos de Parts & Labor, tota la densitat sonora que concentra es construeix de forma pausada, afegint-se passa rere passa fins a construïr uns ritmes més que ballables. ‘Light breakes’, carregada d’atmosferes construïdes a partir de l’eco en la percussió o la saturació de teclats i guitarres sosté la veu de la Marta i el puntejat melòdic.
Una mescla a mig camí entre l’analogia i l’electrònica que cerca seduir a partir de minúsculs detalls amb calidesa i sonoritats lleus una audiència a qui se li encarrega la tasca d’imaginar-se què poden ser esquitxos de llum.

Conformen els Boreals, la segona banda de la nit, Miquel Serra -teclats i electrònica-, Víctor Paradís -guitarra i veu- i el seu germà Xavier -teclats, sintetitzador i veus-. Tres “[…] científics socials experts en cognició auditiva” que iniciaren la seva posada en escena a partir de ‘Rome EP’ (2011).
Amb ‘Grecia EP’ (Irregular, 2013), considerada la 3a millor demo nacional segons Mondosonoro, la nova mostra, produïda íntegrament a través del segell va incloure 3 temes, presentació del què ha estat el seu primer LP, ‘Antípodas’, que sortirà a la llum aquest proper 24 d’octubre.
Nou cançons que volen portar-te als confins de la geografia.

 

Unes fotos dels concerts:


Cartell dissenyat per Diego Delgado.
Cartell Alppine + Boreals web

 


Ver mapa más grande