Aquest proper 17 i 18 de maig coincidint amb la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus, en col·laboració amb la direcció dels equipaments, l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC), laBastida ha organitzat un seguit d’actes inclosos també en la programació per la commemoració del 60è aniversari del Museu de la Pell.

Durant el dissabte 17 el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia obrirà les portes a partir de les 19.00h. Una hora més tard començaran les visites teatralitzades «Les Veus del Museu». Durant el sopar, a partir de les 21.00h., gaudirem de l’actuació musical d’‘Afolkalíptica’. Paït el sopar s’iniciarà la cercavila que ens acompanyarà fins el nou edifici emblema del Barri del Rec, un espectacle molt especial que tindrà lloc a La Cotonera, «La Creació», on actuaran diverses entitats de la ciutat per a donar la benvinguda a la fàbrica com un nou espai cultural. La Nit dels Museus clourà amb el concert de ‘Daydream’ a partir de la mitjanit al Ruc, espai destinat a donar suport al Museu del Traginer, i amb la visita lliure al Museu del Traginer fins les 02.00h. de la matinada.

A «Les Veus del Museu» podrem veure un seguit de peces del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, una part del fons exposat per aquesta ocasió com és: l’Àngel del retaule major de Santa Maria, de Josep Sunyer Raurell; una casulla de vellut negre llis i brodats de fil d’or; els guaixos Disseny per a Picon, i L’encís, de Gaspar Camps i Junyent; el bust El noi que riu, de Joan Centellas i Raig; una màquina específica per a l’anivellament del gruix de les pells provinent de l’empresa EMSA; una màquina d’overlock Merrow, una prova del gir tecnològic que suposà l’aplicació de l’electricitat en la producció industrial; el fragment d’un rellotge solar procedent de l’Espelt; un guardamassil del període de la Contrareforma decorat amb les imatges de Sant Miquel i Sant Antoni de Pàdua; una sellonera, testimoni de les cavalcadures femenines més antigues, molt popular a Catalunya, l’Aragó i les Illes Balears i dos vasos de ceràmica ibèrics dels segles V-IV i II aC.

A les 23.00h. i després de la cercavila que ens durà fins a La Cotonera, laBastida us proposa un recorregut escènic a través dels poemaris La fàbrica, de Miquel Martí i Pol. Volem agrair des d’aquí a totes les entitats que han fet possible la cercavila i han volgut formar part de l’espectacle «La Creació»: Coral Xalest, Bitrac Dansa, Bisbalet d’Igualada, Gegants Tonet i Conxita, Associació Cultural Dessota, Protons, Paranoia Accions, Trabucaires d’Igualada, Escola de Teatre de Piera, com també al Carles Viarnès, l’Arian Morera, la Núria Crosas, l’Alba Gabriel i el Xavier Badia.

Ja a partir del diumenge 18 podrem assistir a partir de les 10:00h., a la visita guiada del Museu del Traginer, acompanyar un carro carregat de pells, tal com feinejaven els traginers i a partir de les 11:00h., participar en els tallers familiars que el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia proposa per als més petits. A partir de les 12:00h. es celebrarà la Trobada de Lleons de Catalunya, amb els lleons de Lleida, Barcelona i Manresa, un acte entès com a cercavila que s’iniciarà a la Pl. de l’Ajuntament i que ens durà de nou fins el pati del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, on tindran lloc els balls de protocol i on ens esperarà un vermut concert abans de dinar, amb Ariadna Bonet i Cels Burgès. Com a final de festa hi ha previst a les 20:00h., un concert cloenda a laBastida, amb l’actuació de la  banda al complert de la canadenca ‘Zoe Boekbinder’.

Per més informació sobre l’agenda d’aquest cap de setmana als Museus d’Igualada:
http://www.igualada.cat/cat/Igualada-al-Dia/Noticies/Els-museus-d-Igualada-se-sumen-al-Dia-Internacional-dels-Museus

Per a més informació sobre el 60è aniversari del Museu de la Pell:
http://www.igualada.cat/cat/Igualada-al-Dia/Noticies/El-Museu-de-la-Pell-celebra-el-seu-60e-aniversari

cartell_museu2014