El proper 7 d’abril, els Puput seran els protagonistes de la nit:

Puput són escapades sonores de noise, sensibilitat desbordada, progressió, dreampop, veus celestials i reberveració que s’alineen, un espai on la mística es barreja amb melodies pop, i on la potència esdevé dolça. Formats a Manresa fa 5 anys, el grup s’ha fet un lloc en l‘excitant mercat alternatiu català, gràcies a dos discos autoeditats: ‘Puput’ (2013) i ‘Upupa Epops’(2015), i la solidesa i energia d’ un directe que no deixa indiferent. Actualment el grup està immers en la presentació dels seu tercer disc d’estudi ‘Purga’, editat al febrer del 2018 a travès de Hidden Track Records.

‘Purga’ representa un nou pas en la recerca de la bellesa. Les cançons de Puput sempre han traspuat emoció, però en aquesta recerca continua, com el seu nom indica, han purgat les cançons, les han despullat de tot lo innecessari, les han simplificat. Si més no, aparentment. El més evident oculta sovint una amalgama d’harmonies que constitueixen aquests paisatges tan onírics. Un joc. Un repte. És una teranyina que ens enganxa si seguim el fil conductor que destaca aquest cop com un far enmig de la nit.

cap_puput

Purga és el primer disc no autoproduit pel grup. La tasca de mescla i coproducció ha recaigut sobre Jordi Matas (Seward, El petit de cal eril) i Ferran Palau (Animic), ànimes bessones al projecte Puput, per ajudar a donar forma a aquesta nova identitat. Puput construeix i ells perfilen les puntes, esmolen les ungles, fonamenten els ciments. Un nou pas cap al futur. Puput crema etapes contingudament però tota la confiança del món. L’objectiu està clar: commoure. Fer vibrar totes les fibres del cos. Volar i somniar sense llastres. Comença l’aventura, de nou, en un camí sense retorn.

El de Puput no és un missatge terrenal. Alguns hi veuen Déu, d’altres l’eternitat, alguns altres la profunditat de la consciència. Però es parla amb la panxa, amb les emocions, i això és el que destil·len les cançons de Purga, tant en disc com en directe, emocions a flor de pell, sensibilitat continguda que explota en el seu determinat moment, Puput transmuta l’elegant vol de la papallona en una avassalladora tempesta de llamps i trons, per tornar a la calma inicial com en un viatge iniciàtic d’anada i tornada.

Vestits de blanc per a l’ocasió, a la recerca de la puresa.

Us esperem el proper 7 d’abril a partir de les 22:30h a laBastida del Rec d’Igualada.