windatlas

Ha estat un any espectacular amb els directes que han passat per laBastida. Els anomenariem a tots, però segur que ens deixem detalls i millor deixar-ho en la memòria de cada un …

El proper dia 1 de desembre ens visitaran, Wind Atlas. Estem emocionats de rebre’ls a casa nostre. Tenim moltes ganes d’escoltar-los en directe i deixar-nos hipnotitzar amb les seves cançons. Farem que sigui una experiència sonora i visual que recordarem …

No hi falteu!

_

‘An Edible Body’, el nou treball de Wind Atlas, marca un punt d’inflexió en la trajectòria de la banda. El seu tercer disc construeix un nou espai que ha permès al grup experimentar amb els sons i jugar amb els ritmes electrònics. Estranyament, ‘An Edible Body’ és el disc més accessible i, al mateix temps, experimental de la banda.

Després d’un canvi de formació al final de la gira de Lingua Ignota (BFE, 2015), la banda decideix deixar de tocar durant un temps per reflexionar, buscar nous sons i preparar un nou disc. Ja sense baixista, la banda desvia la seva mirada cap a l’electrònica, buscant la manera de barrejar el seu ritual amb una intensitat i uns ritmes nous no explorats fins al moment. Si en els seus primers treballs, l’EP Fen Fire (BPR, 2012) i The Not Found (BPR, 2013), les influències de les bandes dels vuitanta del segell 4AD com Cocteau Twins o Dead Can Dance eren fonamentals, amb Lingua Ignota, Wind Atlas trobava una nova esquerda que obria un ventall de possibilitats més enllà de les cançons folk inundades de reverb de els seus inicis. S’obrien al post-punk, als sons primitius i els cants espirituals i començaven a mostrar certs tints post-industrials que s’han cristal·litzat en el seu nou treball, ‘An Edible Body’.

Amb l’objectiu de buscar aquest nou so, decideixen anar a gravar el seu disc a Nova York amb Sean Ragon, figura essencial de l’escena postindustrial actual, líder de la banda Cult Of Youth -que coneixen en compartir escenari a Barcelona- i guitarra ocasional en Psychic TV, banda seminal de la música industrial: la química en l’estudi va ser instantània.

‘An Edible Body’ es va gravar en dues setmanes durant el gèlid mes de febrer de 2017 en l’estudi de Sean Ragon en un soterrani de Maspeth, Queens, NY.