Aquest dissabte ens espera una cita molt especial per tancar la programació musical aquest mes d’octubre a laBastida.
Les paraules són imatges que arriben directament a través d’un cable de telèfon, sense interferències. Pals de la llum que es constel·len pels camps de gra cremats. Un ritme urbà i natural, metropolità i eteri. Es mou, però no massa. Millor; remou.
Valentina & The Electric Post resumeixen en aquestes tres línies el significat del seu Ep Debut Before the Universe, en el qual descobreixen amb força una veu pròpia a través de cançons extremadament delicades i misterioses. Valentina & The Electric Post són Valentina Risi i Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril, Metrinova, La Sentina) i junts han creat un viatge increïblement intens i enèrgic. Les sis cançons que formen l’Ep, conten històries sobre la mort de l’univers, de la presa de consciència com a éssers humans, dels nostres records, de com es fragmenta la nostra memòria en petits grans. Però també s’acosta a temes més tenebrosos, encarnant en Lucifer la representació d’un home boig, candidat a contenir la força explosiva d’una dona.
________
Dissabte 26 d’octubre
A les 19:30h
a laBastida del Rec!
________
Tema rere tema aquest EP es desenvolupa de manera suau, assossegada i sense sobresalts, ens acosta al nostre costat més animal, més primitiu, en el qual romanem atents a tots els detalls. I són, precisament els detalls de Before the Universe, els que converteixen aquest debut en una cosa tan sorprenent. Trobarem molts elements, però perfectament situats en tot l’espai que ocupen les cançons. La veu de Valentina, que tant ens evoca a una PJ Harvey intimista o a una Beth Gibbons en plena esplendor, fa de guia de la resta d’instruments que flueixen al seu voltant. D’aquesta manera, guitarra, beats i sintetitzadors s’orquestren per a trobar l’equilibri perfecte al voltant d’unes melodies que aconsegueixen que caminis darrere d’elles.
Us hi esperem!!

valentina_portada